Politie Nieuws

Politie zoekt specifieke getuige in berovingszaak Laatste update: 22-09-2020 | 08:57 Huizen – Op zondag 26 juli rond 22.00 is een 15-jarige jongen uit Huizen beroofd en mishandeld in het stadspark. De politie is op zoek naar een specifieke getuige. logo vest Het slachtoffer was met twee vrienden aan het chillen in het stadspark toen er twee andere jongens aankwamen die geld eisten van het slachtoffer. Toen hij vertelde dat hij dit niet bij zich had, besloten de twee jongens het slachtoffer te schoppen, te stompen en met een taser te bewerken. Ook werd hij met de dood bedreigd. Uiteindelijk ging het duo ervandoor met de inhoud van de tas van het slachtoffer, onder andere een portemonnee. Deze mishandeling speelde zich af rond 22.00 uur in het stadspark, nabij een bankje achter de brandweerkazerne aan de Bovenmaatweg in Huizen. Dit is tegenover een tankstation. Specifieke getuige De recherche heeft onderzoek gedaan en is nu op zoek naar de vrouw die achter de brandweerkazerne stond en waarschijnlijk het hele incident heeft gezien. Zij vroeg na de mishandeling aan de 15-jarige hoe het met hem ging. Wij willen graag in contact komen met deze specifieke getuige. We verzoeken de vrouw contact met ons op te nemen via 0900-8844. Ook komen rechercheurs graag in contact met andere mensen die iets gezien en/of gehoord hebben van het incident. Dus bent u getuige geweest, maar heeft u dit nog niet gedeeld met de politie? Doe dat dan alsnog. Informatie delen U kunt via het tipformulier uw informatie met de politie delen. Ook kunt u uw informatie telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. 2020241384

Getuigen gezocht voor brandstichting Laatste update: 17-09-2020 | 13:52 Baarn – Op donderdag 17 september is een geparkeerde auto aan de Heemskerklaan in brand gestoken. De brand kon met een tuinslang snel geblust worden. Al eerder is hier brand gesticht bij een auto van dezelfde eigenaar én bij het bedrijf van deze bewoner in Den Dolder. De politie onderzoekt deze autobrand en het verband met andere branden. Ook is de politie op zoek naar mensen die meer weten over de branden of de identiteit van de verdachten. Poging doodslag door stenen op de weg De brand op 17 september aan de Heemskerklaan werd vermoedelijk rond 01.50 uur aangestoken door drie mannen. Zij droegen alle drie een pet met capuchon op. Eén van hen droeg een lichtkleurige jas. Er werd vloeistof over de auto gegoten en in brand gestoken. Daarna vluchtten de daders te voet in de richting van de Abel Tasmanlaan. De politie zoekt getuigen of personen die vannacht de drie mannen voorafgaand aan de brandstichting of daarna hebben gezien. Ook onderzoekt de politie het verband tussen de eerdere brandstichtingen. Heeft u meer informatie over de brandstichtingen? Weet u wie er mogelijk betrokken zijn geweest bij deze incidenten? Neem dan contact op met de politie via het tipformulier of via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw tip doorgeven via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl TIJDLIJN INCIDENTEN •Woensdag 29 april 2020 In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 april wordt rond 00.45 uur een auto in brand gestoken aan de Heemskerklaan in Baarn. De eigenaar schrikt wakker van een autoalarm. Hij blust de brand zelf en er blijkt schade aan drie banden en de auto zelf. •Zondag 5 juli 2020 In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 juli krijgt de politie rond 3.10 uur een melding over de Fornheselaan in Den Dolder. Op het adres is een bedrijf gevestigd, waar drie uitgebrande vrachtwagens worden aangetroffen. Eén van de uitgebrande vrachtwagens stond dicht bij het bedrijfspand waardoor er brandschade werd veroorzaakt aan het bedrijfspand. Een getuige verklaart dat er drie of vier mannen op het terrein waren rondom de tijd van de brand. Op camerabeelden is te zien dat kort voor de brand drie mensen op het bedrijven terrein aanwezig waren. Ze bewegen zich rondom de vrachtwagens en lijken een ruit in te slaan. •Woensdag 26 augustus Er wordt weer een brand gesticht bij bedrijf aan de Fornheselaan in Den Dolder. Er blijken drie vrachtwagens en een kraanwagen in brand gestoken. Het is de tweede keer in een half jaar dat er brand wordt gesticht bij het bedrijf, waarbij steeds vrachtwagens het doelwit lijken te zijn. Ook is er eerder een brand gesticht bij de auto van de eigenaar van het bedrijf. De politie onderzoekt het verband en is op zoek naar mensen die meer weten over de branden of de identiteit van de verdachten. In het opsporingsprogramma Hengeveld werden op 9 september beelden getoond van de verdachten.

Agenten belaagd in Laren, verdachte neergeschoten

Laatste update:

Laren – Een agent heeft zondagavond 8 december zijn dienstwapen moeten gebruiken toen hij samen met een collega belaagd werd in Laren. De agenten waren op een melding van een vechtpartij afgekomen. Ter plaatsen keerden de verdachten zich tegen de politie.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD

Iets na 20.30 uur werd de politie gebeld over een vechtpartij aan de Naarderstraat in Laren. Ter plaatse bleken meerdere personen met elkaar in gevecht. Toen de agenten wilden ingrijpen keerden enkele verdachten zich tegen de politie. Eén van de agenten werd zodanig aangevallen dat hij het dienstwapen heeft moeten trekken om vervolgens de belager neer te schieten.. De verdachte raakte hierbij gewond. Ook één van de agenten is bij het incident gewond geraakt. Zowel de verdachte als de agent moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie heeft twee mannen aangehouden, waaronder de neergeschoten man.

Het onderzoek naar het incident is in volle gang. Zoals gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt doet de Rijksrecherche onafhankelijk onderzoek naar het incident.

Via deze link kun je meer informatie vinden over incidenten waarbij door de politie geschoten wordt.

Woninginbreker op heterdaad gepakt in Laren

Laatste update:

Laren – Een 28-jarige man uit Baarn werd woensdagavond 18 juli op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak op de Drift in Laren.

Detailfoto van een zwaailicht

De bewoonster van de woning was net rond 23.00 uur thuis gekomen, toen ze in haar woning gestommel hoorde en zag dat er spullen verschoven waren. Direct belde ze de politie en verliet de woning. Agenten waren snel ter plaatse en gingen de woning binnen waar ze de inbreker al snel vonden. Hij droeg een soort van bivakmuts en probeerde met een grote tas met gestolen spullen de woning uit te vluchten. Agenten gebruikten pepperspray om hem aan te houden. Toch zag hij kans om naar buiten te rennen. Toen hij buiten over een hek probeerde te klimmen kwam hij niet veel verder. Geboeid werd hij overgebracht naar het politiebureau. De gestolen spullen zijn in beslag genomen en zullen snel weer teruggegeven worden aan de eigenaar.

Bedrijfsinbrekers gearresteerd

Laatste update:

Baarn – Op zondagmorgen 5 mei kreeg de politie de melding van een bedrijfsinbraak op de Baarnsche Dijk in Baarn. Bij onderzoek bleek dat men gepoogd had in te breken bij het bedrijf en waren gevlucht met een auto.

Aanhouding op straat

Rond 09.40 uur probeerden twee verdachten in te breken door een ruit van een toegangsdeur in te slaan. De daders vluchtten met een auto en het kenteken was bekend. Kort daarna werd het kenteken gescand door de ANPR-apparatuur op de A10 in Amsterdam.

Een eenheid van de verkeerspolitie Amsterdam zag de auto met beide inzittenden vervolgens rijden op de Westpoortweg in Amsterdam. Beide inzittenden, inwoners van Haarlem en 31 en 46 jaar oud, werden aangehouden en overgedragen aan de recherche in Baarn. De politie zet het onderzoek voort.

Inbraken voorkomen? Bezoek de informatiewagen en het Mobiel Media Lab!

Laatste update:

Laren en Blaricum – Wist u dat hoe langer een inbreker bezig is met een woning binnenkomen, hoe groter de kans dat hij afdruipt? Maak het een inbreker daarom moeilijk en maak uw woning boefproof.

Deze donkere dagen zijn de ideale tijd voor inbrekers. De politie doet er veel aan om inbrekers aan te pakken. Maar zelf kunt u een belangrijk steentje bijdragen. Door het nemen van een aantal maatregelen waardoor u het een inbreker zo moeilijk mogelijk maakt.

Bezoek de informatiewagen in Laren of Blaricum

Om u te helpen uw huis boefproof te maken, organiseren politie en gemeente een aantal informatiemiddagen. U kunt in gesprek met specialisten van politie en gemeenten en u kunt de informatiewagen van inbraakpreventieadviseur Maarten van Weel bezoeken. Maarten heeft veel voorbeelden bij zich van goedgekeurd hang- en sluitwerk. En voorbeelden van minder deugdelijk hang- en sluitwerk nadat een inbreker is geweest. Maarten: “Ik laat mensen zien hoe je sluitwerk eruit ziet nadat iemand in je woning heeft ingebroken. Dat is voor veel mensen confronterend.”

informatiewagen

De informatiedagen zijn op de volgende locaties

* Donderdag 28 februari 2019 van 09.00 uur tot 17.00 uur op de Schoolstraat in Blaricum.
* Vrijdag 1 maart 2019 van 09.00 uur tot 17.00 uur op Plein 1945 (bij de weekmarkt) in Laren.

Mobiel Media Lab politie Laren en Blaricum

In Laren en Blaricum is ook het Mobiel Media Lab politie van de politie aanwezig. Het Mobiel Media Lab is een grote truck, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte.

Nieuwsgierig? Hier staat een filmpje over het Mobiel Media Lab >>

Dronken bestuurder aangehouden na tips Burgernet

Laatste update:

Bussum – De politie kon maandagavond 11 februari, dankzij alerte Burgernetdeelnemers, een 27-jarige man aangehouden uit Bussum. De man was in beschonken toestand gaan rijden. Hij veroorzaakte een ongeluk en reed door.

Politieauto

Rond 21.00 uur zag een getuige dat er een auto een huis raakte in Bussum en daarna doorreed. De politie startte meteen een Burgernetactie. Het kenteken van de auto werd verstuurd aan omwonenden. Dankzij meerdere reacties vond de politie de verdachte en kon hem aangehouden.

Neem ook deel aan Burgernet!

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt. Ga naar Burgernet.nl en meld u meteen aan of download de app.

Politiehond grijpt vluchtende autokraker

Laatste update:

Hilversum – Dankzij oplettende getuigen heeft de politie in de nacht van zondag 9 op maandag 10 december een autoinbreker op heterdaad kunnen aanhouden. De verdachte, een 40-jarige man uit Huizen, probeerde nog te ontkomen aan de gewaarschuwde politie, maar politiehond Cai slaagde erin hem te pakken te krijgen.

Diensthond

Omstreeks 04.50 uur zag een van de getuigen de man op een verdachte manier rondsluipen op de Erfgooiersstraat en in de auto van buurtgenoten stappen. De getuige waarschuwde een huisgenoot die vervolgens de politie belde en exact doorgaf waar de verdachte zich bevond. Toen de politie arriveerde zagen zij de verdachten wegrennen in de richting van de heide, terwijl hij onderweg de buit liet vallen. Agenten gingen er achteraan en lieten de diensthond los om te helpen bij de opsporing.

Dossier

De verdachte kon worden aangehouden met behulp van de hond. Na behandeling in het ziekenhuis voor bijtwonden die hij hierbij opliep, is de man overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Na verhoor is de Huizenaar dinsdag 11december heengezonden. Tegen de man wordt dossier opgemaakt.

Plakband op sloten in Eemnes

Laatste update:

EEMNES – Een bekende truc van inbrekers in het Utrechtse Eemnes. Op maandag 26 november werd een poging inbraak op het Reijerserf gedaan. Inbrekers hebben hierbij het slot afgeplakt. Inbrekers kunnen zo zien of iemand langer van huis is.

inbreker forceert deur met koevoet

Over auto- en schuurdeuren en toegangspoorten werden in de buurt afgeplakte sloten aangetroffen. Helaas is het nog niet gelukt de daders te pakken. De politie doet nog verder onderzoek.

Donkere dagen

Tijdens de donkere dagen is het extra belangrijk om scherp te blijven en op elkaar te letten. Inbrekers kijken in deze periode vooral of mensen thuis zijn. Dat doen ze aan de hand van trucs, maar ook gewoon door naar binnen te kijken. Stokjes worden tegen deuren geplaatst. Staat deze na een paar dagen nog, dan is de kust veilig voor de inbreker. Ook plakband heeft dit effect: is de tape nog aanwezig of in tact, dan is het vrij baan voor de insluiper.

Trucs

De politie vraagt iedereen scherp te zijn op dit soort trucs. Kees Kalkman van het inbrakenteam Oost-Utrecht kent deze maar al te goed: “Bij een verdachte situatie raden wij mensen aan direct 112 te bellen.” Als mensen rond etenstijd niet thuis zijn, zijn de inbrekers extra scherp op die woning. “Licht je buren in als je voor langere tijd niet thuis bent, informeer mekaar.”, zegt Kalkman. “We kunnen elkaar helpen in de buurt. Zo wandelen hondenbezitters vaak een vaste route. Zij kunnen zaken zien, die anders zijn dan anders. Scherp zijn op afwijkend gedrag helpt bij het voorkomen van inbraken.”

Gouden regels

Het lijkt een open deur maar je kan het niet genoeg herhalen. Tien gouden regels:

 1. Meld niet op social media dat je op vakantie gaat.
 2. Schrijf geen briefjes voor de postbode met: “wij zijn op vakantie, u kunt het pakketje bij de buren achterlaten.”
 3. Zorg voor goede sloten, vooral op schuifpuien.
 4. Laat uw buren voor de planten zorgen. Een onderhouden huis kan een teken zijn dat er iemand thuis is.
 5. Zorg er ook voor dat de buren de gordijnen vaak open en dicht doen als je op vakantie gaat.
 6. Breng tijdschakelaars aan op de verlichting. Zorg dat er rond etenstijd voldoende licht brand. Niet maar één lichtje. Want donker of weinig licht is niet thuis.
 7. Geen sleutels verstoppen onder de deurmat of in de bloempot
 8. Vraag uw buren de post op te halen. Stapels post voor de deur, betekent niet thuis.
 9. Geef enquêteurs nooit door wanneer u op vakantie gaat. Bel direct de politie.
 10. Zorg dat er geen ladders tegen uw huis aanstaan of andere hulpmiddelen aanwezig zijn die het de inbrekers makkelijk maken.

Twee mannen aangehouden na achtervolging

Laatste update:

Hilversum/Blaricum – Dinsdagavond 23 oktober heeft de politie de achtervolging ingezet na een poging van inbraak in een woning aan de Baerbergen in Hilversum. In Blaricum zijn uiteindelijk beide verdachten aangehouden.

Rond 20.15 uur betrapte de politie twee mannen op een woninginbraak. Een agent zag een van de twee op de uitkijk staan terwijl de andere bij een kozijn bezig leek te zijn. Mogelijk werden de mannen gestoord, want ineens renden ze richting een auto die klaar stond. Waarop door de agenten de achtervolging is ingezet.

Aanhouding

Met hoge snelheid zijn de verdachten richting de A1 gereden. Na een achtervolging op de snelweg zijn de twee op de Rijksstraatweg in Blaricum uit hun auto gesprongen en weggerend. Kort daarna wisten de agenten de mannen aan te houden.  Beide verdachten komen uit Utrecht en zijn 21 en 32 jaar oud. Ze zitten nog vast voor verhoor en worden vrijdag voorgeleid.

Kassa valt van fiets, verdachte aangehouden

Laatste update:

Naarden – Een minderjarige verdachte wordt donderdag 30 augustus aangehouden voor een inbraak in een horecagelegenheid, nadat de buit van zijn fiets valt. De recherche zoekt nog een tweede verdachte.

Surveillerende agenten zien rond 07.00 uur op de Burgemeester Jur. Visserlaan twee jongens fietsen die zich verdacht gedragen. De agenten keren de auto en zien dat de jongens een kassa op de grond laten vallen. De twee gaan er direct vandoor en een achtervolging wordt ingezet. De omgeving wordt door verschillende agenten afgezet en de politiehelikopter ondersteund vanuit de lucht.  Een van de verdachten verstopt zich in een sloot. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Muiden.

Gesloten kassa

Uit onderzoek naar de kassa komt naar voren dat deze is gestolen uit een horecagelegenheid aan de Spiegelstraat in Bussum. In de nacht van woensdag 29 augustus op donderdag 30 augustus werd een deur van het pand opengebroken en de kassa met inhoud meegenomen.

Tweede verdachte gezocht

De tweede verdachte wist te ontkomen. De recherche is nog steeds op zoek naar hem. Heeft u informatie hierover? Of bent u getuig geweest van de inbraak op de Spiegelstraat.
Bel dan 0900-8844 en vraag naar de recherche in Naarden. Of vul het  onderstaande tipformulier in. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.

Twee hennepplantages opgerold dankzij anonieme tips

Laatste update:

Bussum – In Bussum en Hilversum zijn op 29 augustus twee hennepplantages opgerold. De politie was getipt over drie verdachte panden. In één van de panden was de plantage inmiddels verwijderd maar in de twee andere panden bleken zich inderdaad hennepplantages te bevinden. In totaal zijn 700 planten in beslag genomen.

De politie was naar aanleiding van anonieme tips een onderzoek gestart. Op 29 augustus was er voldoende aanleiding voor het binnentreden van de panden. Het eerste pand betreft een woning aan de Keizer Ottostraat in Bussum. In die woning werd een plantage met 700 planten aangetroffen. Het tweede pand betreft een woning aan de Gooise Kust in Huizen. In dit pand bleek de plantage inmiddels verwijderd. Tot slot werd in een bedrijfspand aan de Swammerdamstraat in Hilversum een plantage aangetroffen waar recent vermoedelijk ruim 1000 planten geoogst zijn.

Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan. De politie heeft de zaken in onderzoek

Meer dan vijf kilo drugs in spellendozen

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke Eenheid

Driebergen, Laren – De politie heeft afgelopen dinsdag twee 28-jarige verdachten aangehouden in Laren op verdenking van de handel in verdovende middelen. De verdachten vielen door de mand na een reguliere controle door het Post Interventie Team(PIT). Een drugshond sloeg aan bij een postpakket met een bestemming in Engeland.

In het pakket zat een aantal spellendozen, verpakt in cadeaupapier. De inhoud van de dozen was vervangen door verschillende brokken (bruine) kristallen die in sealbags zaten. Na onderzoek bleek het om MDMA te gaan, met een gezamenlijk gewicht van ongeveer drie kilo.

Herkomst postpakket

Aan de hand van de pakketgegevens kon de politie de verzendlocatie bepalen. Op deze locatie werden de camerabeelden uitgekeken en na het instellen van een buurtonderzoek kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald.

Doorzoeking woning

Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte werden laptops, telefoons, drugs en administratie inbeslaggenomen. De verdachte woonde hier samen met zijn vriendin. Ook zij is gearresteerd

Onderzoek loont

Na onderzoek aan de communicatiemiddelen en de administratie kon ook een tweede pakket met bestemming Engeland dat onbestelbaar retour was gekomen worden onderschept. Het adres was verkeerd geschreven. De inhoud van dit pakket bleek meer dan tweeëneenhalve kilo MDMA te zijn.

Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Verdachte aangehouden dankzij camerabeeld

Laatste update:

Huizen – De recherche hield woensdagochtend 25 juli een 22-jarge Huizer aan. Hij wordt verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Anne Franklaan, in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli.

Woensdag in de vroege ochtend, rond 03.50 uur, probeert een man bij een woning aan de Anne Franklaan in te breken. Deze poging is met de bewakingscamera’s vastgelegd. Op verschillende camera’s uit de buurt de beelden is te zien dat de verdachte zich ook bij andere woningen verdacht ophoudt. Na onderzoek van de recherche wordt de identiteit van deze verdachte achterhaald. Hij is vanmorgen buiten heterdaad aangehouden in een woning in Huizen. De man zit vast voor verhoor.

Camera in beeld

De camerabeelden van bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld bij deze aanhouding. Daarom roepen we iedereen op die beschikt over bewakingscamera’s om deze te registreren bij ‘Camera in Beeld’, zodat de politie direct in geval van een misdrijf weet waar mogelijk beelden beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie en registratie op onze website: https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html.

Inbreker knapt uiltje in woning en loopt tegen lamp

Laatste update:

Baarn – Een 27-jarige man uit Baarn is aangehouden nadat hij slapend was gevonden in het huis waar hij had ingebroken. De politie werd gealarmeerd en nadat de slapende inbreker wakker was gemaakt is hij aangehouden en ingesloten.

De eigenaar van de getroffen woning aan de Gerrit van Veenlaan in Baarn kwam op dinsdagochtend 24 juli zijn huis binnen toen hij een vreemd geluid hoorde. In de gang vond de man de 27-jarige inbreker in diepe slaap en nog met zijn bivakmuts op. De geschrokken eigenaar sloop vervolgens weer naar buiten en seinde de politie in.

Aangehouden

Even later gingen de gealarmeerde agenten het huis binnen en konden ze de inbreker inrekenen. De man bleek een tas bij zich te hebben, vol met inbrekersgereedschap. Ook had de man buit bij zich.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. De 27-jarige man is aangehouden.

Voorkomen

Een woninginbraak voorkomen zit vaak in de kleine dingen. Tips om inbrekers buiten de deur te houden vind je via deze link: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak

Verdachte grootscheepse uitvoer gestolen auto’s aangehouden

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke Eenheid

Laren – De politie heeft woensdag 18 juli in zijn woning in Laren een 43-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het faciliteren bij de uitvoer van tientallen gestolen of verduisterde auto’s naar Afrika, van witwassen en van valsheid in geschrifte. In de woning nam de politie gegevensdragers en administratie in beslag.

Onder de naam 26Worland startte de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onder het gezag van het Landelijk Parket in Zwolle in juli 2017 een onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachte bij de uitvoer van gestolen of verduisterde auto’s in zeecontainers naar Ghana en Togo in Afrika. Aanleiding was het aantreffen van enkele gestolen auto’s waarbij de verdachte in beeld kwam. Het betrof hier onder andere een Range Rover, al in een zeecontainer geparkeerd, en een BMW die beiden in Frankrijk waren gestolen maar die in Nederland werden getraceerd. De auto’s zouden in opdracht van het bedrijf van de verdachte naar Afrika worden verscheept. De man uit Laren verklaarde niet op de hoogte zijn van de herkomst van de auto’s. Hij zou slechts op verzoek de export organiseren.

Geknoeid

Tijdens het onderzoek dat daarop volgde kreeg de politie zicht op een omvangrijke export-operatie van gestolen of verduisterde voertuigen via de haven van Antwerpen naar Afrika. Uit het onderzoek komt naar voren dat de verdachte in de periode van januari 2015 tot juli 2017 ongeveer 50 auto’s exporteerde die als gestolen of verduisterd gesignaleerd stonden. Daarbij werd ook geconstateerd dat door verdachte was geknoeid met de aangifte van uitvoer bij de Douane. Het voertuigidentificatienummer op die aangifte klopte vrijwel nooit met het echte nummer op het vrachtdocument. Vermoedelijk zijn de nummers bij de Douane-aangifte met opzet verkeerd opgegeven om te verhullen dat de uitgevoerde personenauto’s van diefstal of verduistering afkomstig zijn.

Verdachte aangehouden na snelle 112-melding

Laatste update:

Hilversum – In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 mei hielden agenten een verdachte aan van een poging woninginbraak aan de Pieter de Hooghlaan.

Rond 01.35 uur meldde een bewoonster van de Pieter de Hooghlaan dat ze geluiden in huis hoorde en dacht dat er ingebroken werd. Agenten kwamen naar de woning en zagen dat er geprobeerd was een raam te forceren. De verdachten waren weg. Dit omdat buren even daarvoor hem betrapten.  Ze zagen twee mannen wegrennen en in een auto stappen.

Agenten zochten in de omgeving naar de auto en zagen hem rijden bij de Diependaalselaan. De bestuurder reed de Utrechtseweg op en gaf gas. Op het Laapersveld stopte de auto en stapten drie mannen uit en renden weg. Eén van hen, 32 jaar woonplaats onbekend, kon in de kraag worden gevat. Agenten zetten Laapersveld af en een politiehelikopter hielp met zoeken naar de andere twee. Zij werden niet gevonden. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Melden werkt! 
Doordat er direct 112 werd gebeld kon de politie snel handelen en de verdachte aanhouden. Ziet u iets dat niet pluis is in uw wijk? Bel dan 112! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt u het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden strafbaar zijn.

BMW’s doelwit autoinbrekers

Laatste update:

Hilversum – Waarschuwing! De afgelopen week is er een stijging van autoinbraken in Hilversum. De inbrekers richten zich voornamelijk op BMW’s. Recherche zoekt getuigen en camerabeelden.

Tussen 20 maart 2018 en 29 maart 2018 kwamen er meerdere aangiften binnen van autoinbraak in Hilversum. Er werd 10 keer ingebroken in een auto. In 7 gevallen ging het om een BMW.

Wijze van inbreken

Bij drie auto’s werd ingebroken door het inslaan van een raam. In de andere gevallen was er geen inbraakschade aan de auto te ontdekken. Het ging om duurdere auto’s, waarvan enkele voorzien waren van een keyless entry systeem.  Hierbij gaat het om auto’s waarbij geen sleutel wordt gebruikt bij het openen van de portieren. In deze gevallen wordt gebruik gemaakt van een soort pasje waarmee draadloos het slot geopend kan worden.

Het vermoeden bestaat dat de code op het pasje ook gelezen kan worden door een inbreker met aangepaste computerapparatuur. Na het ‘stelen’ van de code kan het slot van de auto door hem worden geopend.

Wat kunt u hieraan doen?

De keyless entry kan bij de auto uitgezet worden. Neem hiervoor contact op met uw dealer. Het is ook mogelijk om het pasje in een metalen doosje te bewaren. In de praktijk blijkt dit niet altijd even goed te werken.

Buit

In bijna alle gevallen werd het navigatiesysteem uit de auto gehaald. En een paar keer werd er een laptop weggenomen. In het geval van laptos en telefoons: zorg er altijd voor dat er geen buit in het zicht ligt.

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart naar deze autoinbraken en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van één van deze inbraken of heeft u andere informatie? Neem dan contact op via 0900-8844 en vraag naar de afdeling VVC. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. Heeft u in de omgeving van de Vreelandseweg, Diependaalse Drift (2x), Emmastraat, Van Ostadelaan, Ruysdaellaan en Acaciapark een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van de autoinbraken.

 • Vreelandseweg: 20 maart 2018 tussen 18:30 uur en 22.15 uur
 • Diependaalse Drift: (2 autoinbraken) tussen zondag 25 maart 18:00 en maandag 26 maart 2018 09:35 uur
 • Emmastraat: 25 maart tussen 17.00 uur en 20.30 uur
 • Van Ostadelaan: tussen zondag 25 maart  0:00 uur en maandag 26 maart 2018 07:30 uur
 • Ruysdaallaan: tussen zondag 25 maart  23:15  uur en maandag 26 maart 2018 08:00 uur
 • Acaciapark: tussen maandag 26 maart 17:00 uur en dinsdag 27 maart 2018 11:45 uur

Beelden kunnen worden geüpload via onderstaand tipformulier.

Verdachte situatie? Bel 112!

De politie verzoekt met klem om verdachte situaties te melden via 112.  Dit verhoogd de kans om een inbreker op heterdaad aan te houden.

Heeft u meer informatie?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Verdachten woningoverval aangehouden

Laatste update:

Laren – In het onderzoek naar een woningoverval die plaatsvond in de nacht van 15 op 16 april aan de Sint Janstraat in Laren, zijn afgelopen week drie verdachten aangehouden.

Het gaat om één 19-jarige en twee 18-jarige mannen uit Huizen. Eén van hen (een 18-jarige verdachte) is inmiddels weer heengezonden, van de twee verdachten die nog vastzitten zijn de woningen doorzocht. Vandaag worden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Als ze in bewaring worden gesteld, zullen ze op donderdag 28 december worden voorgeleid bij de raadkamer.

Een andere verdachte werd enkele maanden geleden al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige overval. Het onderzoek wordt voorgezet.

Verdachte oplichtingen Gooi aangehouden

Laatste update:

Hilversum/ Bussum/ Laren/ Huizen – Met de aanhouding van een 30-jarige man uit Hilversum denkt de recherche zeker 8 aangiften van oplichting te kunnen oplossen. De verdachte maakte zich sinds enkele weken mogelijk veelvoudig schuldig aan oplichting van burgers.

Gele jas motoragent

De afgelopen tijd kreeg de politie vele meldingen en aangiften over een man die aan de deur om geld vroeg. Hierbij werden verschillende verhalen gebruikt. De ene keer was het een smoes dat hij een buurtbewoner was die zichzelf had buitengesloten. Er werd vervolgens om geld gevraagd voor een treinkaartje zodat hij een reservesleutel bij familie kon ophalen. Andere keren vroeg de man om geld voor een taxi of benzine. Het ging om bedragen die variëren van 5 tot 40 euro.

Aanhouding
Vanwege de maatschappelijk impact en de hoeveelheid meldingen en aangiften is de recherche een onderzoek gestart. Daarbij kwam al snel een verdachte in beeld. Het ging om een 30-jarige man uit Hilversum. Onderzoek kost tijd. Aangiften en meldingen worden zorgvuldig nagelopen, waarbij aanwijzingen en bewijs worden verzameld. Dit alles is nodig om tot een goed dossier te komen. Vrijdag 17 november kwam het onderzoek in de fase dat de verdachte buiten heterdaad in Hilversum kon worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Onderzoek 
Het onderzoek naar de meldingen en aangiften is nog in volle gang. De recherche zal het uitgebreide dossier opmaken en verzenden naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier op welke wijze er een passende afdoening kan plaatsvinden.

Let op! Oplichter actief!

Laatste update:

Hilversum/Huizen – Wij willen u waarschuwen voor een oplichtingstruc waarbij een man aan de deur om geld vraagt in de regio Gooi en Vechtstreek, voornamelijk in Hilversum, Huizen, Laren en Bussum.

Wij krijgen sinds enkele weken verschillende meldingen en aangiften over een man die aan de deur om geld vraagt. Hierbij worden verschillende verhalen gebruikt. De ene keer is het een smoes dat hij een buurtbewoner is en zichzelf heeft buitengesloten. Er wordt om geld gevraagd voor een treinkaartje zodat een reservesleutel bij familie opgehaald kan worden. Andere keren vraagt de man om geld voor een taxi of benzine. Het gaat om bedragen die variëren van 5 tot 40 euro.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart en heeft een verdachte in beeld. Het onderzoek is nog niet afgerond en deze verdachte is nog niet aangehouden. De recherche vraagt mensen die de afgelopen tijd iemand aan de deur hebben gehad met dit soort verhalen, dit te melden via 0900-8844.

Heeft u iemand aan de deur met dit verhaal, leg dan een signalement vast of maak een foto van de persoon. Geef dan geen geld en bel direct 112!

Inbraak met geweld in woning

Laatste update:

Huizen – In een woning aan de Groen van Prinstererlaan is ingebroken door twee mannen. Daarbij is tegen twee vrouwelijke bewoners geweld gebruikt. De politie zoekt getuigen.

Op donderdag 19 oktober werd de hoofdbewoonster omstreeks 07.15 uur in haar slaapkamer wakker gemaakt door twee mannen. Vervolgens werd een vriendin van haar in een andere slaapkamer gewekt, waarna beide vrouwen moesten plaatsnemen in de badkamer.

De twee verdachten doorzochten daarna de woning op waardevolle spullen. Volgens de vrouwen werden onder andere sieraden meegenomen. Een getuige zag de mannen omstreeks 07.30 uur wegfietsen in de richting van de Doctor Kuyperlaan. Beiden fietsten weg op een zwarte fiets.  De politie wil graag weten waar de twee inbrekers vervolgens naar toe zijn gefietst.

Signalement

Zowel de slachtoffers als een getuige hadden de twee inbrekers gezien. Zij gaven het volgende signalement van de twee mannen:

– Tussen de 20 jaar en 30 jaar oud;

– Ongeveer 1.80 m lang;

– In het zwart gekleed;

– Droegen een bivakmuts en handschoenen;

– Spraken Nederlands met een buitenlands accent;

– Beide mannen hadden een koevoet bij zich.

Getuigen gezocht

De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten over deze zaak contact op te nemen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Aanhouding mobiele bandieten in Laren

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke eenheid

Driebergen, Laren – De politie heeft zondag 15 oktober in Laren twee Roemenen van 36 jaar op heterdaad betrapt bij de diefstal van een volle winkelwagen met boodschappen in een plaatselijke supermarkt. Het was al de tweede keer die week dat deze mannen waren aangehouden.

In de boeien, aangehouden

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de auto van de verdachten omstreeks 16.00 uur bij de supermarkt staan. Hen was bekend dat deze auto in gebruik was van personen die zich vermoedelijk stelselmatig schuldig maken aan winkeldiefstal. Tijdens de observatie ter plaatse zagen de agenten dat de mannen in de supermarkt een winkelwagen namen en vervolgens vier bigshoppers met babymelkpoeder, usb sticks, telefoon powerbanks en etenswaren vulden. De volle winkelwagen werd vervolgens langs de kassa gemanoeuvreerd zonder af te rekenen. Zelfs de big shoppers werden gestolen. Totale waarde ongeveer 1000 euro.

Eerder aangehouden

De twee verdachten werden daarop aangehouden. De één in zijn auto en de andere lopend in de wijk.

Beide verdachten waren enige dagen daarvoor bij een controle op de A13 ook al aangehouden met een partij vermoedelijk gestolen spullen. Omdat toen echter niet direct kon worden aangetoond of deze goederen waren gestolen, werden ze na enige uren weer in vrijheid gesteld. Deze zaak en ook een diefstal in Emmeloord van een paar weken geleden worden nu weer nader onderzocht.

Politie-actie

Politie vermoedt dat deze mannen deel uit maken van een rondtrekkende internationale dadergroep die zich op grote schaal schuldig maakt aan winkel diefstallen. Ze verblijven tijdelijk in Nederland en plegen elke dag in andere plaatsen winkeldiefstallen. Het fenomeen is internationaal bekend als Mobiel Banditisme.

Vorige week voerde de politie een landelijke actie tegen Mobiel Banditisme:
http://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/14/11-politie-in-actie-tegen-mobiel-banditisme.html

Verdachte aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig

Laatste update:

Bussum – Maandagavond 16 oktober hielden agenten op de Huizerweg een verdachte aan. In de auto waarin hij reed, lagen spullen waarvan bekend zijn dat die gebruikt worden om in te breken.

Aanhouding

Rond 23.00 uur controleerden surveillerende agenten een bestuurder van een auto. De man bleek  voor te komen in de politiesystemen met betrekking tot inbraken. Ze doorzochten de auto en kwamen daar inbrekerswerktuigen tegen zoals een schroevendraaier en slotentrekker. Hierop werd de verdachte, 22 jaar uit Almere, aangehouden. De man zit vast voor nader onderzoek.

Politie in actie tegen mobiel banditisme

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke eenheid

Driebergen – De politie heeft tijdens een landelijke actie tegen ‘mobiel banditisme’ ofwel rondtrekkende criminelen, bijna 60 aanhoudingen verricht. Daarbij zijn onder meer winkeldieven die op heterdaad werden aangehouden maar ook dieven die werden betrapt bij koperdiefstal.

Van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 oktober speurden elke dag agenten naar rondtrekkende dadergroepen die zich schuldig maken aan criminele activiteiten als winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude en woninginbraken. De Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de IND ondersteunden de actie. Mobiel banditisme is niet alleen een Nederlands probleem.

ANPR

De aanpak van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De dadergroepen komen uit heel Europa maar de actie richt zich ook op bendes die vanuit Nederland opereren en bijvoorbeeld woninginbraken plegen. Leden van de dadergroepen maken gebruik van katvangersvoertuigen of vervalste documenten om hun criminele gedragingen te maskeren. Om bijvoorbeeld katvangersvoertuigen op te sporen werd gebruik gemaakt van ANPR-camera’s. Deze scannen de kentekens en als een kenteken voorkomt in een referentiebestand geeft het systeem een hit. Een hit kan een gestolen auto zijn maar ook een auto die op naam van een katvanger staat of op andere wijze al eens in verband gebracht is met mobiel banditisme. In totaal zijn in afstemming met de Belastingdienst meer dan vijftig auto’s afgesleept.

Internationaal

Op snelwegen, parkeerplaatsen, het onderliggende wegennet, maar ook op het water en in treinen voerde de politie controles uit. Specialisten controleerden onder andere identiteitsbewijzen op hun echtheid. Bij controles van personen konden de agenten direct via en speciaal ontworpen app de landelijke systemen raadplegen. Dezelfde bevraging werd tegelijkertijd ook Europol gedaan. Hierdoor konden ook de systemen van Europol en de betrokken landen worden bevraagd. Tijdens de actie werden de systemen meer dan negenhonderd keer geraadpleegd. Dit resulteerde in meerdere gevallen tot interessante informatie voor lopende internationale onderzoeken. Dat zijn onderzoeken naar mensenhandel/mensensmokkel, wapenhandel, drugssmokkel en inbraken. De uit het buitenland verkregen gegevens leverde ook de Nederlandse politie informatie op die hier nog niet bekend was. Deze informatie gaat bijvoorbeeld in de toekomst helpen criminelen te ontmaskeren en aan te houden.

Resultaten

Tijdens de actie werden bijna 60 personen aangehouden voor diverse feiten. Bijvoorbeeld:

Na een korte achtervolging van een voertuig in Odijk werden dinsdag twee verdachten aangehouden. Dit bleken bekende mobiele bandieten te zijn die zich bezig houden met babbeltrucs bij ouderen in meerdere landen. Bij een onderzoek in hun auto werden goederen gevonden die eerder die dag buit waren gemaakt. Het slachtoffer, een vrouw van 85 jaar zat op dat moment bij de politie aangifte te doen van diefstal uit haar woning door middel van een babbeltruc.

Ook op andere plaatsen in het land zijn de afgelopen dagen auto’s onderschept met inzittenden die op rooftocht bij winkels waren geweest. Dat is onder meer in de buurt van Hilversum, Hengelo, Houten en Zwolle gebeurd. De inzittenden zijn aangehouden. De buit bestond uit babymelkpoeder, kleding en cosmetica. Naar de herkomst van de goederen en het aandeel van de inzittende wordt onderzoek gedaan. De meeste daders verblijven tijdelijk in Nederland en houden zich voornamelijk bezig met criminele activiteiten. Eén van de dadergroepen die de afgelopen week elke dag actief op pad waren, is op heterdaad aangehouden in Houten. De verdachten verstopten dure parfums in hun onderbroek en gingen zo van winkel naar winkel. Eén van de vier verdachten staat voor diefstallen geregistreerd in Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland.

sieraden

Vrijdagavond laat zijn nog vijf Bulgaren en twee Rotterdammers op heterdaad betrapt bij het stelen van koper in Ridderkerk. De drie kuub koper en drie auto’s zijn in beslag genomen. De meeste van hen waren bij de politie al bekend als mobiele bandieten.

Daarnaast werd voor zeker 100.000 euro aan openstaande boetes geïnd en kon een aantal personen worden aangehouden omdat ze nog opgelegde vrijheidsstraffen moesten ondergaan. Ook werden personen aangehouden die nog DNA-materiaal dienden af te staan.

Verdachte aangehouden voor woningoverval

Laatste update:

Laren – Op dinsdag 10 oktober 2017 is een 18-jarige inwoner uit Blaricum aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval in april op de bewoners van een woning aan de Sint Janstraat.

De bewoners werden op 16 april 2017 ’s nachts tijdens hun slaap overvallen en werden daarbij zwaar mishandeld. Met een gestolen pas hebben de daders geld gepind. Bewakingsbeelden van deze pintransactie zijn getoond in Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Bureau NH.

Eerder werd voor de overval al een 18-jarige inwoner van Huizen aangehouden.  Verder recherchewerk leidde tot de aanhouding van de tweede verdachte. In verband met de verdenkingen tegen deze man Is op donderdag 12 oktober een auto in beslag genomen. Deze wordt uitgebreid onderzocht op sporen.

Inbreker loopt tegen de lamp

Laatste update:

Hilversum – Door een DNA hit op een zaklamp heeft de recherche een 18-jarige man uit Naarden aangehouden voor een inbraak in Hilversum.

Donderdagnacht 27 juli 2017 breekt een inbreker in bij een woning aan de Diependaalse Drift. De bewoners zijn op dat moment met vakantie. De inbreker doorzoekt het hele huis en vertrekt met buit. De volgende ochtend ontdekt een buurtbewoner dat er is ingebroken in de woning en belt de politie.

Zaklamp leidt naar verdachte

Er wordt direct een onderzoek ingesteld in en rond de woning. Door het hele huis worden sporen gevonden van de inbreker. Waaronder een zaklamp die mogelijk is gebruikt, deze ligt nog brandend op de grond. Een rechercheurs van de Forensische Opsporing kan een speekselmonster van de zaklamp afnemen. Dit monster is ingestuurd naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut).

Dinsdag 26 september kreeg de recherche de uitslag van dit onderzoek. Een volle match met een 18-jarige jongen uit Naarden. Woensdag 27 september is deze verdachte buiten heterdaad aangehouden in zijn woning. Het onderzoek naar de verdachte gaat verder.

Agent gebeten en geslagen

Laatste update:

Bussum – Een verdachte van een ongeval slaat en bijt een agent bij zijn staandehouding. De politie zoekt getuigen van het ongeval en het geweldsincident.

Stockfoto politie

Zondagochtend rond 08:00 uur rijden een agent en zijn collega naar een melding op de Meerweg in Bussum. Er staat een beschadigde auto op de weg en ernaast ligt een onbekende bumper met kentekenplaat eraan. De agenten rijden naar het adres van degene op wie zijn naam het kenteken staat. Deze persoon vertelt dat ze haar auto aan iemand anders heeft uitgeleend.

Zoektocht naar auto

De agenten stellen vervolgens een zoekactie in naar de auto. Op een parkeerplaats tussen de Kloosterweg en Veldweg vinden ze hem, met daarin een man. Ze spreken de verdachte aan en ruiken een zware alcohollucht. Tijdens het vaststellen van de identiteit van de man wordt hij ineens opstandig. De verdachte probeert een aantal keer weg te komen en wordt agressief richting de agenten. Uit het niets slaat hij een van de agenten in zijn gezicht. Hierna ontstaat er een worsteling, waarbij de verdachte ook in de arm van de agent bijt. En collega kan hierna de man, 28 jaar uit Baarn, aanhouden en boeien. De agent is onderzocht door een arts.

Getuigen gezocht

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrijding op de Meerweg en het geweldsincident tegen de politieagent. Heeft u in de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september iets gehoord of gezien van de aanrijding op de Meerweg? Of bent u zondagochtend rond 09:45 uur getuige geweest van de mishandeling van de agent bij de Kloosterweg. Dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie in Bussum via 0900-8844 of informatie melden via het Tipformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

Overlopen inbreker dreigt met steekwapen

Laatste update:

Hilversum – Een bewoner van een woning aan de Wirixstraat ontdekt een mogelijke inbreker in zijn schuur en wordt met een steekwapen bedreigt. De recherche zoekt getuigen.

In de nacht van zaterdag 23 september op zondag 24 september rond 00:00 uur hoort een bewoner geluid in zijn schuur. Hij besluit polshoogte te nemen en treft daar een voor hem vreemde man. De verdachte man pak direct een steekwapen dreigt hiermee in de richting van de bewoner. Hij verdedigt zichzelf door de verdachte met een voorwerp te slaan. Er ontstaat een korte worsteling en de verdachte man gaat er vandoor.

De bewoner gaat achter hem aan, maar ziet verderop nog een tweede persoon staan. Hij besluit dan om de achtervolging te stoppen. De gealarmeerde politie stelt direct een onderzoek in rond de wijk, maar de twee verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Signalement verdachte

De verdachte in de schuur is een kale man met een stevig postuur, rond 1.80 m lang. Hij droeg een lange grijze jas tot over zijn knieën, een zwarte joggingbroek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen. De man spreekt met een Oostblok-accent.

Getuigen gezocht

De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die de twee verdachten hebben gezien. Mogelijk is de man die in de schuur stond gewond geraakt nadat hij werd geslagen door de bewoner, dit kan opvallen. Heeft u meer informatie over de verdachten? Bel dan met de recherche in Hilversum via 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

Verdachte aangehouden na onderzoek woninginbraak

Laatste update:

Bussum – Een 30-jarige man, afkomstig uit Huizen, is dinsdag 5 september aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak op de Regentesselaan in Bussum.

Begin juli werd er ingebroken in een woning aan de Regentesselaan. Na de inbraak werd direct een rechercheonderzoek gestart. Bij de inbraak bleek dat er diverse spullen waren buitgemaakt, waaronder een pinpas. Met die gestolen pinpas was de verdachte te zien op bewakingsbeelden van een pinautomaat. Meerdere politieagenten herkenden de pinnende man, waarna actief naar hem gezocht werd. Dit resulteerde in de aanhouding afgelopen dinsdag 5 september, waarbij de verdachte in zijn woning werd aangetroffen. In de woning werd een groot geldbedrag van een paar duizend euro aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte zit nog vast en zal vrijdag 8 september worden voorgeleid voor een rechter-commissaris.

Onderzoek woninginbraken

Laatste update:

Soest – Op dinsdagochtend 22 augustus vond een actie plaats van de districtsrecherche Oost-Utrecht waarbij vijf mannen werden aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken. Een vrouw werd aangehouden op verdenking van heling. Na de aanhoudingen volgende een zoeking in zeven huizen en een bedrijfspand in Soest.

De recherche verdenkt de mannen in de leeftijd van 19 t/m 22 jaar van het in wisselende samenstelling plegen van tenminste negen woninginbraken in de gemeente Soest in de periode vanaf december 2016. De 34-jarige vrouw wordt verdacht van het helen van gestolen goederen vanuit de woningen.

Tijdens de zoekingen werden onder andere tientallen mobiele telefoons, laptops en andere hardware, sieraden, kleding, breekvoorwerpen en munitie aangetroffen en voor onderzoek in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor nader verhoor. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Aanhoudingen voor bezit en uitvoer harddrugs naar Australië

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke eenheid

Utrecht – De Nederlandse politie heeft vanmorgen twee verdachten aangehouden en hun woningen doorzocht in een onderzoek naar het bezit en de uitvoer van harddrugs naar Australië. Het gaat om een 33-jarige man uit Utrecht en een 47-jarige man uit Huizen.

De Australische autoriteiten hebben de Landelijke Recherche en het Landelijk Parket in Nederland om bijstand gevraagd in ‘Operation Veyda’, een onderzoek naar een criminele (drugs)organisatie. Op basis van dat rechtshulpverzoek, is in Nederland een onderzoek gestart naar leveringen van harddrugs. Zo kwamen de twee Nederlandse verdachten in beeld.

Australië

Parallel aan de actie in Nederland heeft de politie in Australië en Dubai aanhoudingen en doorzoekingen verricht. Het gaat daar om de grootschalige Operatie Veyda, een langlopend onderzoek naar de Australische groepering die de verdovende middelen in ontvangst zou nemen.

Onderschept

Een totaal van bijna 1.000 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal methamfetamine is op verschillende data tussen 22 mei en 18 juli door de Nederlandse politie onderschept en in beslag genomen. De inbeslagname voorkwam dat de harddrugs Australië konden bereiken. De Nederlanders worden ervan verdacht als leverancier van de harddrugs te hebben opgetreden. De Utrechter wordt ervan verdacht dat hij 500 kilo MDMA wilde uitvoeren. Het OM verdenkt de Huizenaar van de uitvoer van 498 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal methamfetamine.

Doorzoekingen

Bij de doorzoekingen van de woning in Utrecht is een aantal biljetten van 500 euro verstopt aangetroffen en inbeslaggenomen. In Huizen trof de politie hasj aan.

Aanhouding voor plofkraak

Laatste update:

Huizen – In de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus werden na een achtervolging op de Blaricummerstraat twee verdachten aangehouden voor het plegen van een plofkraak in Duitsland diezelfde nacht.

Rond 02.35 uur kwam een melding dat er bij een bankgebouw in de plaats Emstdetten, Duitsland, een plofkraak was gepleegd en dat de daders in een Audi gevlucht waren. Een achtervolging werd ingezet die via de A1 langs Amersfoort in de richting van Hilversum reed. De bestuurder nam de afrit Huizen/Blaricum en reed over de Crailoseweg in de richting van Huizen. De bestuurder reed de bebouwde kom in en de Audi kreeg een lekke band. Tot twee keer toe werd de Audi geramd waarna hij tot stilstand kwam. Met getrokken vuurwapen benaderden agenten de auto en de twee inzittenden, 27 jaar uit Utrecht en 25 jaar uit Zaandam, werden aangehouden. De auto werd in beslag genomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Getuigen gezocht babbeltrucs

Laatste update:

Blaricum, Huizen, Hilversum – Vrijdag 14 juli werden bij vijf woningen in onze regio babbeltrucs gepleegd. De recherche zoekt getuigen en camerabeelden!

Afgelopen vrijdag kwamen er verschillende meldingen uit de regio over mannen die zich voordeden als politieagent en op die manier toegang tot een aantal woningen wisten te krijgen. De recherche is een onderzoek gestart naar deze mannen en wil graag in contact komen mensen die de mannen hebben gezien of camerabeelden hebben vastgelegd of camera’s bezitten.

Blaricum

Rond 10.15 uur belt een man aan bij een woning aan de Huizerweg. De man stelt zich voor als politieagent en vraagt of hij in de woning mag kijken omdat er twee verdachten voor een woninginbraak waren aangehouden. De bewoner laat de man binnen en op dat moment komt er ook een tweede man bij. Ze vragen waar de bewoner zijn sieraden heeft. Gelukkig vertrouwt de bewoner het niet en vertrekken de mannen zonder buit.

Drie kwartier later staan twee mannen met exact hetzelfde verhaal op de Torenlaan voor de deur van een oudere man. Ook hier willen de mannen weten waar de sieraden liggen. Gelukkig lukt het ook hier niet om met buit naar buiten te gaan.

Bij beide woningen gaat het om twee blanke mannen. Een van de mannen is ongeveer 50 jaar, rond 1.85 m lang en heeft een normaal postuur en een volle bos grijs haar. De andere man is rond 45 jaar oud en ongeveer 1.80 m. lang. Hij heeft een dik rond hoofd met kort blond haar.

Huizen

Om 10.30 uur staan twee blanke mannen voor de deur van een bewoner aan de Wildvang. De mannen zeggen dat ze agenten zijn en weten binnen te komen. Een van de mannen weet de bewoonster af te leiden en vervolgens gaan ze de deur uit met sieraden.

Hilversum

Aan het begin van de middag, rond 12.45 uur, bellen twee mannen van ongeveer 50 jaar oud aan bij een woning aan de Hendrick de Keyserlaan. De mannen zeggen dat ze van de politie zijn en proberen binnen te komen met een smoes dat een raam openstaat. De bewoner weet te voorkomen dat de mannen in de woning komen.

Rond half 2 komt er weer een melding uit Hilversum. Nu is een bewoonster van de Erfgooierstraat het slachtoffer. Wederom doen de mannen zich voor als agenten en weten het slachtoffer te overtuigen om geld te gaan pinnen. Nadat de vrouw het geld aan de mannen heeft gegeven laten ze de vrouw achter op de Hoge Naarderweg.

Getuigen en camerabeelden gezocht!

De recherche stelt een onderzoek in naar de reeks babbeltrucs. Heeft u iets gezien van de mannen? Weet u wie de verdachten zijn? Beschikt u over camerabeelden? Bel dan met de recherche in Hilversum: 0900-8844 of meld het via www.politie.nl. Daar kunt u ook foto’s en/of filmpje uploaden

Waarschuwing voor malafide klussers

Laatste update:

Gooi en Vechtstreek – De afgelopen weken ontving de politie in Gooi en Vechtstreek een aantal meldingen over klussende oplichters, onder andere afkomstig uit Ierland. De politie waarschuwt voor deze opdringerige groep personen!

De oplichters lopen deuren af om hun diensten aan te bieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak of tuin onderhoud nodig heeft. Gaandeweg de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen steeds meer gebreken. Ook die moeten gerepareerd worden, zo dringen de mannen aan. En daar staat uiteraard een extra rekening tegenover. Bij het innen van die hoge bedragen, komen de klusjesmannen soms dreigend en intimiderend over. Honderden en soms zelfs duizenden euro’s verder blijkt dat er helemaal geen reparaties nodig waren en zijn er nauwelijks of geen werkzaamheden uitgevoerd en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt of wordt er erg slechte kwaliteit geleverd. De politie adviseert dan ook om niet in zee te gaan met deze vaak Engelssprekende klussers.

Slachtoffers

Begin juni werd bij een bejaard echtpaar uit Kortenhoef aangebeld door drie Engelssprekende klusjesmannen. De mannen gaven aan dat de voegen van de woning erg slecht waren en dat ze die voor een gunstige prijs kunnen vervangen. Het echtpaar ging akkoord en deed een aanbetaling voor het huren van een machine. De mannen gingen aan de slag en niet veel later bleek, volgens de mannen, dat er ook een probleem was met de regenpijp. En dat er nog wat andere  noodzakelijke reparaties moesten worden verricht. Uiteindelijk betaalde het echtpaar onder lichte druk meer dan 10.000 euro.  De klusjesmannen waren na het ontvangen van de laatste betaling niet meer teruggekomen.

Een bejaarde man uit Bussum werd 21 juni het slachtoffer van de zogenaamde klusjesmannen. De mannen wilden het tuinpad weer mooi maken en het onkruid weghalen. Uiteindelijk liepen de kosten volgens de klusjesmannen zo hoog op dat het slachtoffer meer dan 20.000 euro moest betalen.

Eind juni stond bij een Bussumse vrouw een aantal Engels sprekende klusjesmannen voor de deur.
In dit geval kwamen de mannen met het verhaal dat de dakpannen op haar dak verrot waren. Voor de klus heeft de vrouw een aanbetaling gedaan en vervolgens heeft ze de mannen nooit meer gezien.

Advies van de politie!

De politie adviseert om niet met klusjesmannen in zee te gaan die zich spontaan bij u melden. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. Bent u toch opgelicht of geïntimideerd of staan er ineens klusjesmannen aan de deur en vertrouwt u het niet, bel dan direct de politie via het alarmnummer 112. Noteer signalementen en kentekens. De politie reageert direct op meldingen en controleert regelmatig busjes met een Brits of Iers kenteken. Zo krijgt de politie een beeld van de Engelssprekende klusjesmannen die rondrijden in de regio.

Veel slachtoffers zijn bejaard, wilt u deze waarschuwing daarom ook zo veel mogelijk met naasten, die wat ouder zijn, (mondeling) delen!

Schoonmaakster verdacht van schilderijendiefstal

Laatste update:

Blaricum – Door een alerte medewerker van een veilinghuis kon een vrouw uit Blaricum worden aangehouden en in verband worden gebracht met meerdere diefstallen uit woningen.

Op vrijdag 19 mei meldde een medewerker van een veilinghuis dat er een schilderij werd aangeboden waarvan ze dachten dat het geen zuivere koffie was. Het bleek te gaan om een schilderij dat in 2016 was gestolen uit een woning in Blaricum. Een onderzoek werd gestart naar de aanbieder van het schilderij en al snel wist de politie de identiteit te achterhalen. Uit onderzoek bleek ook dat de verdachte werkzaam was als schoonmaakster op verschillende adressen.

Huiszoeking

In de woning van de verdachte werd een huiszoeking gedaan. Tijdens de huiszoeking werden meerdere schilderijen en andere spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig leken. Daarom benaderde de recherche een aantal families waar de verdachte ook als schoonmaakster werkte. Het bleek dat drie families spullen misten die in de woning van de verdachte waren teruggevonden.

De vrouw, 58 jaar uit Blaricum, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zij is heengezonden en zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

Mannen doen zich voor als agenten en bestelen echtpaar

Laatste update:

Hilversum – Maandagmiddag 12 juni werd een ouder echtpaar in hun woning aan de Hilvertsweg bestolen door twee mannen die zich voordeden als agenten. De recherche zoekt getuigen.

Rond 11.30 uur werd er bij het echtpaar aangebeld. Er stonden twee mannen, gekleed in uniform, die zich legitimeerde als agenten. Zij gaven aan dat er mogelijk in de woning van de slachtoffers was ingebroken en wilden de woning controleren. De twee nepagenten keken in de woning en vertrokken weer. Het bleek dat er sieraden waren gestolen. De bewoner schakelde de politie in.

Uw tip!

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De mannen hebben een blanke huidskleur en zijn rond de 1.85 meter lang. Eén van hen sprak goed Nederlands, van de ander is dat onbekend. Ze droegen een uniform die niet op het politieuniform leek. Op het legitimatiebewijs stond een logo van de politie.

Mensen die de twee mannen hebben gezien, of bij wellicht ook door hen aangebeld is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melding kan doen via 0800-7000.

Wees alert op babbeltrucs
Uw tip!Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt of ze stellen zich voor als politieagent zoals in dit geval. Laat niemand zomaar binnen, controleer altijd duidelijk het legitimatiebewijs en vertrouwt u het niet laat ze niet binnen en bel direct 112. U kunt dan ook verifiëren of het daadwerkelijk om een politieagent gaat die bij u aan deur staat.

Drie aanhoudingen na steekpartij

Laatste update:

Huizen – Drie tieners zijn maandag 8 mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij op de Oostermeent-Oost. Daarbij raakte een 14-jarig meisje uit Huizen gewond.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand was neergestoken bij het winkelcentrum. Agenten ontfermden zich over het slachtoffer. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.  Na behandeling kon ze het ziekenhuis verlaten.

Aanhoudingen

Uit diverse getuigenverklaringen bleek wie de mogelijke verdachten waren. Deze werden even later in Huizen aangehouden. Het gaat om twee meisjes, een van 16 uit Laren en een van 17 jaar uit Huizen en een 16-jarige jongen uit Huizen. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Ze zijn in verzekering gesteld.

Aanleiding

Wat de aanleiding was voor de steekpartij is nog niet bekend. Op dit moment is alleen bekend dat er een conflict aan het incident vooraf ging. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Aanhouding in onderzoek woningoverval Blaricum

Laatste update:

Blaricum/ Huizen – Op zaterdag 6 mei is een 17-jarige jongen afkomstig uit Huizen in zijn woonplaats aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoveral die vrijdagavond 9 december vorig jaar op de Hengeleer in Blaricum plaatsvond.

Na de woningoverval startte de recherche een onderzoek. Op 14 december werd ook beeldmateriaal van de verdachten getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau NH. Vandaag resulteerde dit in de aanhouding van deze verdachte. De jongen zit vast en zal worden verhoord.

Dankzij alerte getuige drie verdachten aangehouden voor babbeltruc

Laatste update:

Hilversum – Vrijdagavond 5 mei zijn drie verdachten aangehouden die in de buurt van Den Ool zich bezighielden met een babbeltruc.

Rond 20.30 uur meldde een alerte getuige dat er personen in de buurt aan het collecteren waren zonder vergunning. De getuige vertrouwde het niet en belde gelijk de politie. Een man die voldeed aan het signalement werd aangetroffen. Op dat moment kwam een andere bewoner naar de politieagenten toe en gaf aan dat deze man en nog twee vrouwen na een babbeltruc bij hem in de woning zijn geweest. De verdachte werd meteen aangehouden en de zoekactie naar de vrouwen leverde al snel resultaat op een stukje verderop in de buurt. De verdachte (32 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats) en de twee vrouwen (25 jaar oud afkomstig uit Enschede en 43 jaar oud afkomstige uit Haaksbergen) werden overgebracht naar het politiebureau en zitten nog vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc kunt u vinden op de site van politie.nl, of klik deze link aan: Babbeltrucs

Getuigenoproep babbeltruc

Laatste update:

Hilversum – Op dinsdag 25 april werd een 89-jarige man slachtoffer van een babbeltruc. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Rond 15.30 uur was een bewoner van de Oude Amersfoortseweg bezig in zijn tuin toen een man en vrouw zijn terrein betraden. De twee vertelden dat zij hun huiskat zochten en vroegen of ze in de tuin van de bejaarde man mochten kijken. De bewoner zocht, samen met de vrouw, naar het huisdier in de tuin terwijl de man zich toegang verschafte tot de woning. Tien minuten later kwam hij de woning uit, waarop de bewoner de man beetpakte en aansprak op het feit dat hij zich zonder toestemming in de woning van de man had begeven. Hierop trok de verdachte zich los en pakte de bejaarde bewoner hardhandig bij de pols. Vervolgens is het verdachte duo er vandoor gegaan met gestolen spullen uit de woning.

Signalementen

De verdachten hebben het volgende signalement.

Man:

 • Rond de 25 jaar oud
 • Licht getinte huidskleur
 • Donkerblauwe kleding
 • Ongeveer 1.75 m lang
 • Glad geschoren baard

Vrouw:

 • Rond de 27 jaar oud
 • Licht getinte huidskleur
 • Bruin haar
 • Sprak accentloos Nederlands

Uw tip!

Weet u meer over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via

tel: 0900 – 8844 óf maak gebruik van het onderstaand tipformulier. Meldt u zich liever anoniem? Bel dan met tel: 0800 – 7000. U kunt zich ook online melden via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Twee verdachten aangehouden na poging woninginbraak

Laatste update:

Huizen – In de nacht van maandag 24 april op dinsdag 25 april werd gepoogd in te breken bij een woning aan de Bies. Twee verdachten werden aangehouden.

Rond 03:50 uur hoorde een bewoner van de Bies geluiden die verdacht waren. De bewoner belde direct 112 en agenten waren snel ter plaatse. In een steeg achter de woningen aan de Bies zagen zij een aantal personen. Bij het zien van de agenten gingen ze er vandoor in de richting van de Kweek. Na een korte achtervolging hadden de verdachten hadden zich mogelijk verstopt in de bosjes. De omgeving werd afgezet en met ondersteuning van de politiehelikopter werd naar de verdachten gezocht. De politiehelikopter kon de verdachten lokaliseren en stuurde de agenten en een politiehond in de juiste richting. Twee verdachten werden niet veel later gevonden in de bosjes. Ze zijn beiden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het gaat om twee jongens uit Huizen van 18-jaar. Een onderzoek is ingesteld.

Overval woning

Laatste update:

Laren – In de nacht van zaterdag 15 april op zondag 16 april werd een overval gepleegd op een woning aan de Sint Janstraat. De recherche zoekt getuigen.

Zaterdagnacht rond 02.00 uur kwam de melding dat er een overval had plaatsgevonden bij een woning aan de Sint Janstraat. Eén van de bewoners kwam rond 01.00 uur thuis en op het moment dat hij zijn woning wilde binnengaan werd hij uit het niets vastgepakt. Twee verdachten drongen de woning binnen en de drie aanwezige bewoners werden bedreigd en mishandeld. De verdachten eisten geld en bonden de bewoners vast. Hierna gingen de verdachten er in onbekende richting vandoor.

De bewoners wisten zichzelf te bevrijden en belden de politie. De agenten kwamen direct ter plaatse en stelden een onderzoek in. De verdachten werden niet meer aangetroffen. De bewoners liepen allemaal verwoningen op van de mishandeling en één van de bewoners werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Signalement verdachten

Het ging om twee mannen van rond 1.85 m. lang. Eén van de mannen had een breed postuur en had een lage stem met een buitenlands accent. De andere verdachte had een smal postuur en een zware stem met ook een buitenlands accent.

Getuigen gezocht

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die voorafgaand of na de overval iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de Sint Janstraat. Ook mensen die meer weten over de overvallers  en/of hun vluchtroute, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Hilversum via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Heeft u mogelijk camerabeelden die kunnen helpen bij het onderzoek? Deze kunt u uploaden via het onderstaande tipformulier.

Heeft u meer informatie?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

Laatste update:

Hilversum – De politie heeft zondagavond 2 april een 27-jarige man op heterdaad aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Een alerte melder zag een verdachte situatie in de nabije omgeving van een woning aan de Bergweg en belde direct de politie. Twee andere verdachten wisten te ontkomen.

Agenten gingen ter plaatse en troffen daar één van verdachten in de tuin aan. De 27-jarige inwoner van Arnhem had zich verstopt achter een heg en werd direct aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en zal aankomende donderdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Lelystad.

Volgens de melder stapten de twee verdachten in bij een rijdende auto op de Geert van Mesdagweg. Vervolgens gingen ze ervandoor in de richting van de Vreelandseweg. Agenten hebben met behulp van een politiehond in de omgeving gezocht, maar het tweetal werd niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek naar hun identiteit.

Ramkraak winkel Laren (Douglas)

Laatste update:

Laren – In de nacht van woensdag 29 maart op donderdag 30 maart werd er een ramkraak gepleegd op een winkel aan de Zevenend in Laren. De recherche zoekt getuigen.

Rond 03:00 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij een winkel aan de Zevenend in Laren. Getuigen zagen dat er een auto voor het pand stond en een aantal verdachte personen spullen in de auto laden. Agenten gingen direct op de melding af en zagen de auto van de vermoedelijke daders. Deze reed met hoge snelheid vanuit Laren richting Huizen. Een achtervolging werd ingezet vanuit Blaricum, door Huizen en volgens op de A27 richting Utrecht. Helaas wisten de verdachten te ontkomen. Ter plaatse zagen de agenten dat de pui was ontzet. Vermoedelijk werd dit gedaan door een auto. Een onderzoek is ingesteld.

Uw tip!

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen die de ramkraak hebben zien gebeuren, of voorafgaand aan de inbraak iets opvallends hebben gezien. Ook mensen die meer weten over de inbrekers  en/of hun vluchtroute, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Meerdere autoinbraken in Laren

Laatste update:

Laren – Tussen 15 maart en 22 maart 2017 zijn er meerdere autoinbraken geweest. Hierbij werden airbags, complete sturen en inbouw navigatiesystemen uit de getroffen auto’s gestolen. Verdachte situatie? Bel 112!

De autoinbraken vonden plaats in de straten Noolseweg, Jordaan, Wagenpad, Zevenenderdrift, Slangenweg, Oud Blaricummerweg, Velthuijsenlaan en de Oude Naarderweg. De meeste inbraken werden gepleegd in de avonduren na 19.00 uur en in de nacht tussen 01:00 uur en 03:00 uur. In totaal ontving de politie twaalf aangiften, maar we sluiten niet uit dat er meer slachtoffers zijn. De buit bestond voornamelijk uit airbags, (inbouw) navigatiesystemen en zelfs een volledig stuur werd weggehaald.

Iets gezien?

Heeft u iets gezien? Of heb u informatie over de dader(s)? Bel dan met ons via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Wat u kunt u eraan doen?

Eenvoudige maatregelen kunnen soms al voldoende zijn om een inbraak in uw auto te voorkomen. Parkeer uw auto bij voorkeur op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende bebouwing. Laat geen waardevolle voorwerpen in uw voertuig achter, in ieder geval niet in het zicht. Gebruikt u een los navigatiesysteem? Berg dan de houder op, doe de sigarettenaansteker terug in de houder en zorg ervoor dat de afdruk van de houder niet meer zichtbaar is op uw voorruit. Veel auto-inbrekers gaan nog uit van de veronderstelling dat het navigatiesysteem dan in de auto wordt achtergelaten.

Verdachte situatie? Bel 112!

Staat er een onbekend persoon in de auto van uw buurman te gluren? Hoort u op bijzondere tijdstippen glasgerinkel buiten? Dat is verdacht! Ziet u dit soort situaties, noteer dan het signalement van de verdachten en wanneer mogelijk een kenteken. Bel daarnaast altijd direct 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om verdachte personen te controleren of op te pakken.

Meer tips?

Wilt u meer tips om uw auto te beveiligen tegen autoinbraak, kijk dan op: https://www.politie.nl/themas/diefstal-auto.html.

Vrouw in woning bestolen

Laatste update:

Huizen – In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 maart werd een vrouw in haar woning aan de Loefzij bestolen. De recherche zoekt getuigen.

Rond 02.30 uur meldde de bejaarde bewoonster dat er twee personen in haar woning waren geweest en dat zij spullen had mee moeten geven. Het bleek dat de vrouw wakker geworden was van stemmen in haar woning. De twee personen dwongen haar onder bedreiging van wapen spullen af te geven en ze gingen er met onder andere sieraden vandoor.

De vrouw kon geen duidelijk signalement geven. Ze gaf aan dat de twee Nederlands spraken zonder accent. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Dat kan door te bellen met 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Getuigen gezocht na poging woningoverval

Laatste update:

Blaricum – Vrijdagochtend 3 maart probeerden twee mannen een woning te overvallen op de Verloren Engh. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Die ochtend rond 09.00 uur kwamen twee onbekende mannen het terrein oplopen van een woning aan de Verloren Engh. Het tweetal was gewapend en droeg gezichtsbedekking. Ze bedreigen de tuinman, die hierbij lichtgewond raakte. De daders zijn niet in de woning geweest. Ze vluchtten weg in de richting van een nabijgelegen park. Ondanks een zoekactie zijn de daders niet aangetroffen. De tuinman is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

Uw tip!

Heeft u informatie over deze poging woningoverval of weet u meer over de daders en hun vluchtroute? Geef uw informatie dan door via onderstaand tipformulier of bel 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000.

Heeft u meer informatie?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Man aangehouden na poging overval

Laatste update:

Huizen – Op maandag 20 februari werd een verdachte aangehouden, nadat hij had geprobeerd een woning binnen te komen. De bewoner wist de man te weren en belde de politie.

Rond 11.45 uur kwam een melding van een poging woningoverval aan de Noord Crailoseweg. Agenten gingen erheen en troffen de melder aan. Hij vertelde dat er een man bij hem aanbelde, die een brief bij zich had, waarin stond dat hij een overval wilde plegen. De man deed zich voor als pakketbezorger en had een pakketje bij zich, waarin volgens hem een bom zou zitten. Hierop bedacht de bewoner zich niet en gaf de man een stomp in zijn gezicht. De verdachte droop vervolgens af en het slachtoffer belde de politie. Hij kon de agenten een signalement van de man doorgeven, waarna deze in de buurt werd aangetroffen. Hij gaf direct toe dat hij een overval wilde plegen, waarop de 42-jarige man uit Almere werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het Team Explosieven Verkenning controleerde het pakketje dat de verdachte bij zich had, maar er werden geen explosieven aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Iets gezien?

De politie vraagt getuigen van het incident zich te melden via 0900-8844. Ook wil de politie graag weten of deze man bij meerdere mensen aan de deur is geweest of op andere wijze heeft geprobeerd mensen te beroven of te bedreigen. U kunt zich via bovenstaand nummer melden bij de recherche in Huizen. Als u dit liever anoniem doet, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Lokfiets gestolen, verdachte aangehouden

Laatste update:

Hilversum – Maandagavond 20 februari hielden agenten op de Zuiderweg een verdachte aan die er met een lokfiets vandoor ging.

Rond 23.00 uur kwam het signaal dat een lokfiets die op de Jan van der Heijdenstraat stond, in beweging was. Op de Kleine Drift zagen agenten een man op de lokfiets fietsen in de richting van de Zuiderweg. Op de Zuiderweg kon hij, 43 jaar uit Hilversum, worden aangehouden. Bij fouillering bleek de man meerdere mobiele telefoons en een mes bij zich te hebben. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Lokfiets
De politie maakt gebruik van ‘lokfietsen’ in gebieden waar met regelmaat fietsen worden gestolen. Deze vrij nieuwe fietsen staan op straat en worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. De lokfietsen bevatten tevens speciale beveiligingsapparatuur, waardoor de politie een signaal krijgt als de fiets wordt verplaatst.

Poging woningoverval Roggeveld

Laatste update:

Soest – Een 84-jarige bewoonster van het Roggeveld is zaterdagochtend 4 februari slachtoffer geworden van en poging woningoverval.

Rond 09.30 uur werd er bij de woning aangebeld en deed de bewoonster open. Er stonden twee mannen voor de deur en een van hen duwde haar de woning binnen. Dit lukte niet en toen de vrouw hard begon te schreeuwen gingen ze er rennend vandoor. In de omgeving werd direct gezocht naar de daders, ook werd een politiehelikopter ingezet. De mannen werden ondanks deze zoekactie niet meer aangetroffen. Het slachtoffer dat behoorlijk geschrokken is, werd ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Aanhouding verdachte zestal woning- en bedrijfsinbraken

Laatste update:

Hilversum / Bilthoven / Bussum – De politie heeft op vrijdag 9 december een 42-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere woning- en bedrijfsinbraken.

Bij drie bedrijfsinbraken in Hilversum, een woningbraak in Bussum en twee woninginbraken in Bilthoven werd na uitgebreid onderzoek door de recherche, sporen aangetroffen dat leidde tot de vaststelling van de identiteit van de verdachte. De 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is voorgeleid bij de rechter commissaris.

Woningoverval Blaricum; de politie zoekt getuigen

Laatste update:

Blaricum – Op vrijdagavond 9 december werd een woning overvallen aan de Hengeleer. De twee slachtoffers, die aanwezig waren, zijn met een schrik vrijgekomen. De politie zoekt getuigen.

Rond 21.10 uur waren twee personen in huis op zolder toen zij een geluid hoorden en uit het niets belaagd werden door twee onbekende mannen. Met behulp van vermoedelijk een steekwapen en een taser brachten de daders de twee slachtoffers naar de grond. De mannen wilden weten waar de kluis was en onder bedreiging werd deze door een van de slachtoffers geopend. Vervolgens gingen de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken slachtoffers belden de politie.

Signalementen

De eerste dader is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een zwarte trui. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd en een deel van zijn gezicht was bedekt. Verder droeg hij zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen.

De tweede verdachte is een jonge man, volledig in het zwart gekleed. Ook hij had een deel van zijn gezicht bedekt en een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg zwarte handschoenen.

Getuigen gezocht

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien of meer weten over de verdachten zich te melden via 0900-8844. Ook als u in de dagen voorafgaand aan de overval iets opvallends heeft gezien of als u over mogelijk relevante camerabeelden beschikt komt de politie graag in contact met u. Als u zich liever anoniem meldt dat kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.