Surveillance

In de wijk van de BPV-Wevers-Erfgooiersbuurt, wordt door een surveillanceteam van 21 man gesurveilleerd. Er is een nauwe samenwerking met de wijkagenten van de politie Laren en uiteindelijk ook met de meldkamer 112. Of het nu overdag, ’s avonds of ’s nachts is, u kunt ons op elk moment van de dag treffen.

Signaleren van verdachte situaties en vervolgens contact opnemen met de meldkamer 112, is de primaire taak van dit surveillanceteam: Verdachte personen of voertuigen in de gaten houden en hun signalementen doorgeven aan de politie, zodat de politie uiteindelijk tot een snelle staande- of aanhouding kan overgaan.

De surveillanten staan met elkaar in verbinding en tevens wordt er gebruik gemaakt van een Whatsapp-groep. Is er uiteindelijk een verdachte situatie, dan is er behalve een spoedige politie-inzet, ook direct een aantal surveillanten in de wijk aanwezig.

Indien noodzakelijk geacht, dan worden ook de leden in de wijk middels Whatsapp geïnformeerd, wat de uiteindelijke “pakkans” nog groter maakt.

cropped-whatsapp-sticker.jpg